Obiady


ODPIS OBIADÓW W RAZIE NIEOBECNOŚCI DZIECKA W SZKOLE ZGŁASZAMY DO GODZINY 8:00

W sprawie odwołania obiadu proszę dzwonić na kuchnię:
- KUCHNIA BUDYNEK GŁÓWNY: 032 4221443
- KUCHNIA BUDYNEK FILIA: 032 4225714

ORYGINAŁY UMÓW ZAWARTYCH NA OBIADY BĘDĄ DO ODBIORU W MIESIĄCU PAŻDŻIERNIKU.

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY REGULUJEMY PO ZAKOŃCZONYM MIESIĄCU KALENDARZOWYM (np.za wrzesień w miesiącu pażdżierniku)

INFORMACJA Z KWOTĄ DO ZAPŁATY ZA OBIADY ZOSTANIE PAŃSTWU PRZESŁANA DO DZIENNIKA ELEKTRONICZNEGO.

TERMIN ZAPŁATY DO 15-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA.

Numer konta dla wpłat za obiady:
35 1020 2472 0000 6202 0499 0901



JADŁOSPIS od 1.04.19. do 5.04.19.

PONIEDZIAŁEK 1.04.
ZUPA RYBNA Z JARZYNAMI I NATKĄ PIETRUSZKI
KRUPNIOK ŚLĄSKI, KAPUSTA KISZONA, OWOC PORCJA, KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI
Alergeny: 1,3,4,7,10,13,14

WTOREK 2.04.
ZUPA ZIEMNIACZANNA Z JARZYNAMI
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ, HERBATA OWOCOWA Z MIODEM, MARCHEW TARTA Z JABŁKIEM, OWOC PORCJA, PIECZYWO
Alergeny: 1,3,7,10,13,14

ŚRODA 3.04.
ROSÓŁ Z LANYM CIASTEM I NATKĄ PIETRUSZKI
KOTLET DROBIOWY, MIZERIA, ZIEMNIAKI PURRE, OWOC PORCJA, KOMPOT OWOCOWY
Alergeny: 1,3,7,10,13,14

CZWARTEK 4.04.
BARSZCZ CZERWONY
GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA , SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ I CZERWONEJ, OWOC PORCJA, KOMPOT Z JABŁEK
Alergeny: 1,3,7,10,13,14

PIĄTEK 5.04.
ZUPA JARZYNOWA
KOTLECIKI Z ZIEMNIAKÓW, SOS PIECZARKOWY, POMIDOR , SOK 100%
Alergeny: 1,3,7,10,13,14


Zestaw alergenów:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica,jęczmień,żyto,owies,orkisz,kamut lub ich odmiany hybrydowe)oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne ,orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
6. Soję i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy - tj. migdały ,orzechy- laskowe ,włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe , makadamia i produkty pochodne.
9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
10. Dwutlenek siarki siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.
11. Łubin i produkty pochodne.
12. Mięczaki i produkty pochodne.
13. Seler i produkty pochodne.
14. Zioła i przyprawy.