Obiady


W sprawie odwołania obiadu proszę dzwonić na kuchnię:
- KUCHNIA BUDYNEK GŁÓWNY: 032 4221443
- KUCHNIA BUDYNEK FILIA: 032 4225714

ORYGINAŁY UMÓW ZAWARTYCH NA OBIADY BĘDĄ DO ODBIORU W MIESIĄCU PAŻDŻIERNIKU.

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY REGULUJEMY PO ZAKOŃCZONYM MIESIĄCU KALENDARZOWYM (np.za wrzesień w miesiącu pażdżierniku)

INFORMACJA Z KWOTĄ DO ZAPŁATY ZA OBIADY ZOSTANIE PAŃSTWU PRZESŁANA DO DZIENNIKA ELEKTRONICZNEGO.

TERMIN ZAPŁATY DO 15-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA.

Numer konta dla wpłat za obiady:
35 1020 2472 0000 6202 0499 0901



JADŁOSPIS od 15.10.18. do 19.10.18.

PONIEDZIAŁEK 15.10.
KRUPNIK Z WARZYWAMI I NATKĄ PIETRUSZKI
PYZY Z MIĘSEM OKRASZONE CEBULKĄ, OWOC PORCJA, HERBATA ZIELONA Z MIODEM I CYTRYNĄ, MARCHEW TARTA Z RODZYNKAMI
Alergeny:1,3,7,10,13,14

WTOREK 16.10.
ZUPA OGÓRKOWA Z JARZYNAMI
KOTLET MIELONY, BURAKI, ZIAMNIAKI PURRE, OWOC PORCJA, KOMPOT OWOCOWY
Alergeny :1,3,7,10,13,14

ŚRODA 17.10.
ŻUREK ŚLĄSKI Z ZIEMNIAKAMI
POTRAWKA Z DROBIU Z DODATKAMI, MAKARON PENE Z MĄKI DURU, KOMPOT Z JABŁEK, OWOC PORCJA
Alergeny: 1,3,7,10,13,14

CZWARTEK 18.10.
ZUPA POMIDOROWA Z JARZYNAMI I NATKĄ PIETRUSZKI
RYBA Z SEREM Z PIECA, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, OWOC PORCJA, KOMPOT ZE ŚLIWEK, ZIEMNIAKI PURRE
Alergeny: 1,3,4,7,10,13,14

PIĄTEK 19.10.
ZUPA JARZYNOWA Z SOCZEWICĄ
KOTLECIKI Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM PIECZARKOWYM, KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI, POMIDOR Z OGÓRKIEM ZIELONYM, OWOC PORCJA
Alergeny: 1,3,7,10,13,14


LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica,jęczmień,żyto,owies,orkisz,kamut lub ich odmiany hybrydowe)oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne ,orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
6. Soję i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy - tj. migdały ,orzechy- laskowe ,włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe , makadamia i produkty pochodne.
9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
10. Dwutlenek siarki siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.
11. Łubin i produkty pochodne.
12. Mięczaki i produkty pochodne.
13. Seler i produkty pochodne.
14. Zioła i przyprawy.